Loading Map....

Időpont
Dátum(ok) - 2018.12.07
14:00 - 15:00

Helyszín
Jókai Klub

120nm-es tükrös színházterme

Cím: 1121 Budapest, Hollós út 5.

Parkolás: díjtalanul a művelődési ház előtt az utcán

Öltözés, fürdés: átöltözésre van lehetőség, zuhanyzó nincs

Weboldal: www.jokaiklub.com

Kategóriák


Kimondottan idősebbek számára javasolt visszafogottabb óratípus!

Lassabb zenét, puhább labdákat használunk.

Hangsúlyozottan foglalkozunk a rövidülésre hajlamos izmok nyújtásával, a gyengülésre hajlamos izmok erősítésével, a játékos egyensúlyérzék fejlesztéssel.

Az óra tartalma

Az átlagosnál hosszabb, fokozatosabb bemelegítést végzünk, alapos gerinc és általános ízületi mobilizációkkal.

Játékos módon végezzük az állóképesség fejlesztő részt, a résztvevők folyamatos visszajelzéseinek megfelelően, kellemesen frissítő intenzitási szinten, elkerülve a pulzus kiugrásokat.

Kezdő csoportok esetén az első jó-pár edzés során csak rövid kis koreográfia blokkokat tanulunk összekötés nélkül.

Majd, óráról órára igyekszünk egyre hosszabb kombinációkat is megtanulni. Ez egyre nagyobb önbizalmat és kikapcsolódási élményt ad a résztvevőknek. Ezen kívül nagyon hasznos az idegrendszeri funkciók fejlesztése érdekében is.

Az óra ezen részének célja az általános kondicionális szint javítása, az idegrendszer, izomzat és az összes szervrendszer egészségi állapotának, betegségekkel szembeni ellenálló képességének javítása a keringés edzettségének javításával, a kapilláris rendszer rendszeres megnyitásával.

Az aerob rész végére maximális koncentrációs szintet elérve – szintén játékos módon -, egyéni, páros, csoportos egyensúly gyakorlatokat végzünk a labdákkal, teljesen biztonságos módon.

Ezen gyakorlatok rendkívül jó hatásúak az általános koordináció javítására, az izmok gyors reagáló képességének fejlesztésére, tehát az elesésekből adódó sérülésveszélyek csökkentésére.

No, és persze nagyon vidám, csapatépítő órarész! Az idősebb korosztálynak is az egyik kedvence!

Ezeknél a gyakorlatoknál semmiben sem különböznek a gyerekektől vagy a felnőttektől, ugyanúgy szokta mindenki élvezni kortól függetlenül.

Az egyensúlyozó gyakorlatok során egyúttal megnyugtatjuk a pulzust, hogy a célzott tartásjavító, általános erőfejlesztő órarészt újra maximális figyelemmel tudja a csoport végezni.

Mint minden más labdás óratípusnál, itt is teljesen egyénre szabottak az erősítő gyakorlatok intenzitási szintjei!

Mindenkinek segítek megtalálni a számára még kellemes, de fejlesztő szintet, az optimális ismétlésszámokkal együtt.

Mint ahogy a bemelegítés is kicsit hosszabb, mint más óratípusnál, úgy az óravégi nyújtásra is több időt szánunk, hogy az idősebbeknél jellemző izomrövidüléseket minél hamarabb oldani tudjuk, kiszabadítva az ízületeket, visszaadva a fájdalommentes mozgás élményét, a görcsös izmok elasztikusságát.

Az egyensúlygyakorlatok mellett talán ez a stretching rész a másik legkedvesebb órarésze a senioroknak! 🙂

Az óra felépítése

 • 10-15 perc bemelegítés
 • 15 perc könnyed kardio
 • 5 perc egyensúly
 • 10-15perc erősítés
 • 10-15 perc stretching

Az oktató – Antal Miklós Fit-Ball oktatóAntal Miklós
Fit-Ball Master Trainerként – tanfolyam vezető kollégáival együtt – az elmúlt 25 évben több, mint 2.500 sportoktató, edző, testnevelő, gyógytornász Fit-Ball oktatói képzését szervezte és irányította.

Számtalan Fit-Ball fitness foglalkozást vezetett, köztük országos rendezvények szakmai és közönség óráit.

Sportvégzettségek: Atléta, rekreációs és személyi edző, aerobik szakedző

Foglalások

Foglalás zárva erre az eseményre.

Elfogytak a helyek?

Lemaradtál valamelyik időpontról? Iratkozz fel a várakozó listára az alábbi űrlap segítségével és értesítünk, ha lemondás történik!


  Adatkezelési szabályzat

  FONTOS!

  A pótjelentkezési lehetőségről csak azokat tudjuk értesíteni, akik a hírlevelünkre már fel vannak iratkozva vagy alábbi hírlevél feliratkozás jelölő négyzetet kipipálják!

  Tehát, ha nem szeretnél lemaradni a pótlólagos helyfoglalás lehetőségéről, feltétlenül javasoljuk a bejelölését! A hírlevelekről bármikor egy kattintással le tudsz később iratkozni!

  A hírelvélben elhelyezett cégnév vagy weboldal hivatkozás reklámnak minősül, ezért a hírelvél feliratkozás egyben eDM levél feliratkozás is.

  Jelentkezz ennek az órának a várólistájára a jelentkezem gomb megnyomásával (csak akkor válaszd ezt a lehetőséget, ha már elfogytak a helyek).